вт. юни 18th, 2024
Демографската криза е едно от предизвикателства, с които трябва да се справим, смята кандидатът за евродепутат Димитър Ташев

Демографската криза е едно от най-големите предизвикателства, с които трябва да се справим като общество, смята водачът на листата за евродепутати с номер 18, Димитър Ташев. Ташев е бивш депутат от 47мото Народно събрание.

Той акцентира върху няколко области, за да се преодолее този проблем. Първата е подобряване на достъпа до качествено образование и здравеопазване. Чрез насърчаването на равен достъп и инвестирането в тях ще се създаде по-благоприятна среда за отглеждане на деца и намаляване на нивата на емиграция сред младите хора, смята той. Ташев посочва като ключово и насърчаване на политики в подкрепа на семействата чрез предоставяне на гъвкави работни условия, увеличаване на родителския отпуск и прилагане на семейно подоходно облагане. Привличане на българите от чужбина е друга важна част от справянето с демографската криза, смята Ташев. Той изброи още създаването на благоприятна бизнес среда, подобряването на качеството на живот, насърчаване на чувството за национална идентичност и принадлежност.

Ето и цялото прессъобщение от личния профил на Димитър Ташев:

Демографската криза, пред която сме изправени, е едно от най-големите предизвикателства, с които трябва да се справим като общество. Населението на България е намаляло до 6.4 милиона души. Ако не предприемем незабавни действия, последствията могат да бъдат опустошителни за икономиката, социалната сфера и цялостното ни развитие като нация.
🇪🇺 Като евродепутат съм решен да работя неуморно за намирането на ефективни решения на тази криза. Ето пет ключови области, върху които ще се съсредоточа:
1️⃣ Подобряване на достъпа до качествено образование и здравеопазване: Образованието и здравеопазването са основни фактори, влияещи върху репродуктивните решения на семействата. Чрез насърчаване на равен достъп до тези услуги и инвестиране в тяхното подобряване можем да създадем по-благоприятна среда за отглеждане на деца и намаляване на нивата на емиграция сред младите хора.
2️⃣ Насърчаване на политики, подкрепящи семейството: Трябва да признаем важността на подкрепата за работещите родители. Това включва предоставяне на гъвкави работни условия, увеличаване на родителския отпуск и прилагане на семейно подоходно облагане. Като подкрепяме семействата, можем да насърчим по-високите нива на раждаемост и да противодействаме на негативните последици от застаряващото население.
3️⃣ Привличине на българите от чужбина е друга важна част от справянето с демографската криза. Ето още пет решения, които бих подкрепил като евродепутат за привличане на талантливи хора обратно в страната:

  • Създаване на благоприятна бизнес среда: За да привлечем обратно българите от чужбина, трябва да направим страната по-привлекателна както за стартиращи фирми, така и за установени компании. Това включва намаляване на бюрокрацията, насърчаване на иновациите и предлагане на конкурентна данъчна система.
  • Подобряване на качеството на живот: Високият стандарт на живот, включително достъпни жилища, качествено здравеопазване и отлични образователни институции, е от съществено значение за привличането на таланти обратно в страната. Трябва да се стремим да подобрим тези аспекти на живота в България, за да я превърнем в по-привлекателно място за живеене и работа.
  • Насърчаване на чувството за национална идентичност и принадлежност: Силната връзка с националната идентичност може да бъде мощен мотивиращ фактор за българите, живеещи в чужбина, да се върнат у дома. Това може да се постигне чрез популяризиране на богатата ни култура, история и традиции, както и чрез насърчаване на чувството за общност и принадлежност сред всички български граждани, независимо къде живеят.
    Чрез прилагането на тези мерки можем да създадем положителна обратна миграция и да помогнем за преодоляването на демографската криза в България.
    🗳 Заедно можем да преодолеем демографската криза и да изградим по-светло бъдеще за България. Гласувайте за мен с 1️⃣8️⃣, за да ми позволите да представлявам вашите интереси в Европейския парламент и да работя неуморно за намирането на решения на това критично предизвикателство.Иточници: БТА и фейсбук профила на Димитър Ташев

By alfa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *