чт. юли 25th, 2024
Димитър Ташев, депутат от 47мото Народно събрание

Народният представител в 47-ия парламент Димитър Ташев публикува пост в социалната мрежа Facebook, в който е категоричен, че България в никакъв случай не трябва да се съгласява с условията на Австрия за въздушен Шенген. Самият Ташев е бил във Виена, където е провел срещи с австрийски депутати по този въпрос. Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

„Докато Премиера Денков „разглежда текстове“, които си разменят с Австрия, а депутатите ни почиват вече втори ден, аз успях да проведа няколко срещи с депутати от Австрийския парламент и със съветници от екипа на Министър-председателя им.
Австрия има 80 000 бежанци от които 40 000 са от Близкия изток. От тях над 2000 са в затвора, поради извършени различни престъпления.
Над 50% от децата в училищата във Виена са от мюсюлмански произход.
Австрия изплаща над 1000 евро на месец на всеки бежанец.
Бежанците от Близкия изток са огромен проблем за Австрия и те се опитват да ни го прехвърлят на нас.
В никакъв случай България не трябва да се съгласява на условията на Австрия за въздушен Шенген и да приема бежанци от там. Това би било и против волята на самите бежанци и нарушаване на техните човешки права.
Европейският парламент е необходимо да приеме общи условия за целия съюз за бъдещите бежанци и помощта за тях.
Вместо да почиват 2 дни, добре би било депутатите ни от групата за приятелство с Австрия да обсъдят въпроса с колегите си.
Австрийският парламент приключва работа днес, и каквото и да реши Министър- председателя им, то ще се гласува догодина.“

By alfa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *