вт. юни 18th, 2024
Временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване

Днес на 17ми октомври, в зала 3 на Народното събрание депутатите, членове на временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване, задават въпроси на Станислав Цанов и Николай Марков.

Повод за излусшването е публикуваното видео от Станислав Цанов в ютюб канала си, в което твърди, че е бил следен и заплаван от убитата през август бивша барета, заради неговото разследване за евентуални манипулации в софтуера на машините.

Във видеото Цанов разказва, че миналата година е бил потърсен лично от Алексей Петров с покана за среща, която влогърът записал тайно. Не нея според записа Петров казва следното: „Ако засегнеш интереса на организацията или хора, свързани с мен, ще носиш отговорност. В какво се състои, няма да я квалифицираме. Правиш едни чатове, в които си говорите с един младеж за машините за гласуване. Исках да ти кажа приятелски да преосмислиш поведението си или начина на комуникиране и може да ти се наложи да носиш отговорност. Разбираш ли“, казва Петров.

By alfa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *