ср. май 29th, 2024
Корнелия Нинова

Председателят на парламентарната група на БСП и лидер на партията, Корнелия Нинова, поднесе впечатляващ и решителен изказ пред Народното събрание днес, когато събра вниманието на всички присъстващи със своите остри въпроси към министъра на енергетиката Румен Радев. Нинова се фокусира върху въпросите, свързани с оценяването на двата реактора от Белене, които са предвидени за продажба на Украйна.“Как определихте фирмата оценител на двата реактора от „Белене“?“ – бе първият въпрос, който Корнелия Нинова отправи към министъра на енергетиката.

Тя постави акцент върху необходимостта от ясно и обективно определение на фирмата, отговорна за оценката на ракторите. След този въпрос, Нинова продължи с по-специфичен въпрос: „Защо докладът, свързан с оценяването на двата реактора, е засекретен?“ Тук тя изрази загрижеността си относно липсата на прозрачност и публичен достъп до информация, която би могла да окаже сериозно влияние върху избора на фирма оценител и върху оценката на стойноста на двата реактора.

Нинова не спря само на тези два въпроса, но добави и емоционален аспект към своя реч, като заяви, че „главният виновник за състоянието на енергетиката в България е Бойко Борисов.“ Този упрек срещу бившия премиер и лидер на ГЕРБ може да насочи вниманието към предишното управление и начина, по който са били управлявани енергетиката и важните проекти в страната.Този изказ на Корнелия Нинова представлява важен момент в обсъждането на бъдещето на енергетиката в България. Нейните въпроси и коментари придават тежест и сериозност на дискусията и подчертават необходимостта от по-голяма прозрачност и отчетност във важните енергийни проекти в страната.

By alfa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *